Hoppa till sidans innehåll

Vår personuppgiftshantering


Dataskyddsförordningen GDPR.
Den nya dataskyddsförordningen 'GDPR' träder i kraft 25 maj. Styrelsens tolkning av förordningen innebär att MKS behandlar personuppgifter lagenligt och att vi inte behöver begära in några särskilda samtycken för de personuppgifter vi behandlar eller korrigera några befintliga rutiner.
Kort sammanfattning av vår personuppgiftsbehandling :
Den personuppgiftsbehandling vi gör är till stor del driven av rapporteringskrav till Riksidrottsförbundet, Svenska Seglarförbundet och kommunen. För denna rapportering krävs personnummer, kön, ålder och postnummer. Personuppgifterna lagras i Riksidrottsförbundets system Idrottonline där vi har medlemsregistret. Vi använder informationen i medlemsregistret även för att:
- skicka avgiftsavier via e-mail
- sammanställa funktionärslistor, kontaktlistor och resultat på www.mks.nu samt i vissa fall på facebooksidor. För dessa syften behöver vi även telefonnummer och mail så att man tex kan ringa eller maila funktionärskollegan inför kommande onsdag.
Seglarskolan publicerar kontaktdetaljer till barnens föräldrar och ledarna på gruppspecifika sidor på www.mks.nu. Detta gör vi av samma praktiska skäl som nämnts ovan, men även av säkerhetsskäl så att ledaren snabbt kan nå föräldrar till barn som det har hänt något. Vi frågar alltid om detta är ok innan vi lägger upp informationen. Även seglarskolan använder facebbok för att hantera anmälningar till vissa evenemang.
Seglarskolan har viss mail-korrespondens angående elevers ansökningar. Den mailen 'gallras' med jämna mellanrum. Samma gäller de anmälningar som sker på hemsidan.
Alla medlemmar har inloggningsmöjligheter till Idrottonline för att korrigera eventuella felaktiga uppgifter, där kan du även se vilka uppgifter vi har om dig.
När en medlem slutar så tas informationen bort helt från medlemsregistret
Har du frågor om vår personuppgiftsbehandling kan du vända dig till Lars Gustafsson (seglarskolan) This is a mailto link eller Nina Westerlind (övriga medlemmar)
Uppdaterad: 24 MAJ 2018 09:54
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: Se under Om klubben - Styrelse och Kontaktpersoner
E-post: This is a mailto link

Se all info