Hoppa till sidans innehåll

Regler/Bokning MKS klubbjollar


MKS klubbjollar finns för att användas i MKS organiserade aktiviteter som seglarskola, kappseglingar och andra organiserade aktiviteter. Etablerade medlemmar som deltar i dessa aktiviteter (som funktionärer, ledare eller deltagare) kan på egen hand hyra dessa jollar.

Jollarna sköts av de personer som använder dem, dvs detta är ingen service som MKS ger. Klubbjollarna är en gemensam resurs som sköts, finansieras och används av medlemmar i klubben. Om en medlem önskar hyra en klubbjolle fler än tre gånger kommer denna person kallas till att ingå i det nätverk för som håller jollarna i god status under säsongen alternativt andra aktiviteter kring båtarna och klubbhuset vårdande aktiviteter på klubben som föräldrastädning i samband med seglarskola etc.

Syftet med MKS klubbjollar är att kunna provsegla innan man beslutar sig för att själv äga en båt. Det är med andra ord ok att hyra en jolle (laser) i syfte att prova på vår onsdagskappsegling en gång eller två utan att anmäla sig till jolleskötseln.

Klubbens 2-Kronor samägs av MKS och MBK och medlemmar i dessa föreningar kan hyra dessa båtar enligt särskild planering och vissa regler. Reglerna för MKS medlemmar framgår nedan.

MKS klubbjollar kan inte bokas när det är seglarskola, som normalt är mellan 16.30-20.30 vardagar utom onsdagar. På måndagar kan lasrarna bokas för att delta i Radialcup (bokningsregler i övrigt gäller). Kolla gärna in Seglarskolan - Schema för säkerhets skull.

Om du seglar med på kvällsköret, läs igenom Kvällskörsreglerna innan seglingen.

Avgifter för Laser och 2-krona 
Avgiften per hyrtillfälle är 200:- för seniorer, respektive 100:- för junior (t o m 24 år).
Denna avgift gäller samtliga medlemmar, inklusive seglarskoleelever som seglar utanför träningstiden.

Övergripande regler för bokning

Endast medlemmar kan boka MKS klubbjollar. Om den som seglar inte är medlem, skall det alltid finnas en ansvarig medlem.

 • Bokning kan endast göras via bokningsformuläret på hemsidan - se nedan.
 • Skriv in namn, klockslag och mobilnummer på önskad dag och jolle i bokningslistan.
 • Endast en bokning i taget och max en vecka i förväg. Mer detaljerad information finns på bokningsformuläret.
 • Avgiften skall erläggas innan seglingen. Swish, tel 1231721612 - alternativt genom insättning på konto 8327-9 943 883 389-0 (för de som inte har swish). Skriv in namn och datum när båten hyrs.
 • Om betalningen in sker från ansvarig medlem skall dennes namn även anges på betalningen (för att MKS ekonomiansvarig skall kunna följa upp betalningarna).
 • Första gången du hyr båt skall en etablerad MKS-medlem närvara vid och ansvara för riggning av båten
 • Ytterligare info kring reglerna finns inne på bokningsformuläret. En flik för Laser och en flik för 2-krona. Bokning av jolle betyder att du läst och accepterat reglerna.

 Ordningsregler

 • När du lämnar hamn för att segla skall klubbhuset och mastskjulet vara låsta.
 • När du seglat färdigt, lägg tillbaka utrustningen på avsedd plats så att nästa kan få en lika bekymmersfri segling som du.
 • Meddela alltid till utsedd Laseransvarig/Tvåkroneansvarig om något saknas eller är trasigt.
 • Var aktsam om båtarna. Om oturen är framme och båten skadas måste du omgående kontakta Laseransvarig/Tvåkroneansvarig samt vara behjälplig att reparera skadan. I händelse av större skada är våra båtar försäkrade, men du får stå för självrisken som är 1500:-. Om skadan orsakats av allmänt slitage behöver du inte stå för självrisken.

Om du hyr en Laser

Samtliga MKS-lasrar är utrustade med powerkick och powerpack, allt trim (som kick och tampar) sitter kvar på respektive båt. På masterna (standard-, radial- samt 4.7-rigg) sitter endast segel.
För att hyra laser krävs att rigginstruktionen  följs. Inget får ändras av annan person än Rasmus Lundberg (laseransvarig) eller Per Tengå.

Om du hyr en 2-krona

MKS äger tillsammans med MBK fyra 2-kronor. MKS-medlemmar kan boka max två valfria båtar, och MBK kan på sin bokningslista boka max två valfria båtar.

Ha en trevlig seglingsdag!

Bokningsformulär:Till bokningsformulär (öppnas i nytt fönster >>)

 

Bokning av jolle innebär att du läst och accepterat reglerna

 

Via PC och Mac: efter att ha läst reglerna för den båttyp du är intresserad av, räcker det med att fylla i önskat datumfält med efterfrågade uppgifter och sedan lämna sidan. Är du osäker återvänd till sidan för kontroll att din bokning aktiverats.

Via smart phone (Android, iPhone, iPad): ladda ner google sheet appen. Uppdateringen fungerar endast via appen. Efter att ha läst reglerna för den båttyp du är intresserad av pekar du på flik för aktuell månad och därefter på önskat datum. Efter att ha fyllt i fältet med efterfrågade uppgifter klickar du på knappen Skicka/Submit, och då sparas bokningen. är du osäker återvänd till sidan för kontroll att din bokning aktiverats.

Uppdaterad: 06 MAR 2019 16:57

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info