Hoppa till sidans innehåll

Klubbseglingar


Jungfrumönstringen

Seglingen för den tuffe i början av maj.  Ett bra sätt att komma igång inför säsongen. Målet är att göra tre seglingar.  Distanssegling. Vi brukar segla runt Stora Essingen, till Drottningholm och sen runt Kungshatt och sista målgång i MKS.

Rorsmansmöte kl 10:00 och start kl 11:00 (om inget anges i kalendariet).

  

Nationaldagsköret

Årets höjdpunkt för många medlemmar. Distanssegling. Vi rundar  sjömärket utanför  Stadshuset och gör sedan ett strandhugg på Reimersholme.  Under flera år har familjen Eriksson mött upp med uppdukat bord med kanelbullar, mackor, kaffe och dryck. Trots att det är kappsegling försöker några fästa svenska flaggan ombord. Målsättning att göra tre starter.  Rorsmansmöte kl 11.00. Start kl 12:00 (om inget anges i kalendariet).

 

Klubbmästerskap

Att bli klubbmästare smäller lika högt som bli kvällskörsmästare. Målsättning är att köra fem-sex seglingar eller så många starter vi hinner inom tre timmar från första start. Bankappsegling. Rorsmansmöte kl 10:00. Start 11:00 (om inget anges i kalendariet).  

 

Bastuköret

En utmaning i Novemberrusket som avslutas med Wastis världsberömda ärtsoppa i klubbhuset. Inriktning 3 starter. Bansegling.  Rorsmansmöte kl 10:00. Start kl 11:00 (om inget anges i kalendariet).

  

Luciaköret

Med glitter i håret kör vi årets sista kappsegling - om inte isen lagt sig. Självklart avslutar vi med samkväm i klubbhuset. Ibland bjuds det ärtsoppa, ibland glögg o lusebulle. Bansegling. Rorsmansmöte kl 10:00. Start kl 11:00 (om inget anges i kalendariet).  

 

Ovanstående är inrikting. Väder och vind kan ändra förutsättningarna och då lägger vi om banan och minskar antal seglingar. Vi har alltid en funktionärsbåt på våra klubbseglingar dels som start-/målgångsbåt men framförallt som säkerhetsbåt.

Håll alltid utkik i kalendariet för ändrade starttider eller annat.

Rorsmansmöten sker på Mälarhöjdssidan och på Ålstenssidan.

 

Uppdaterad: 12 FEB 2018 11:04 Skribent: Claudia Beyer

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info