Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mandomsprovet

11 JUN 2009 22:04
Laser ladies instiftar ny tradition på Fjåset?!

Mandomsprovet för ladies och Jungfrumönstringen för gubbar.
Seglarvärlden är snurrig...
  • Skapad: 11 JUN 2009 22:04

Nu börjar vi bli rätt många laser ladies som börjar bli varma i kläderna/våtdräkterna. Kanske inte alla ställer upp i blåsigt Jungfrurace, men varför då inte pröva ett Mandomsprov i lite lugnare takt och utan placering i tankarna. Lite sällskapssegling. Tanken fanns där och iscensattes på självaste Mors dag !
 
6 lasrar med ladies och så Christer förstås som ställer upp som både moraliskt och praktiskt stöd. Strålande sol men lite lite vind kunde konstateras, när allt var riggat och klart. Lunch väntade på Jungfruholmarna så det var bara att sparka ifrån bryggan och starta.
 
Vi har det bra och lite vind rörde sig över ytan i alla fall. Framåt kom vi ca en tredjedel av vägen. Sen var det mycket stilla och då ringer det långt där nere i fickan i den väl inplastade telefonen. Skulle vi inte behöva hämtas upp i alla fall ? Lunchen hägrade och efter en stund låg vi och vaggade som på en ank-rad och blev bogserade efter fin Maxi.
 
Vilket Mandomsprov va ! men det komma skulle.
 
Härlig lunch och toabesök på Jungfruholmarna. Så var det dags att styra kosan hemmåt och inte var det mer vind inte. Ankrad...ank-rad alltså, igen. Det gungar lite skönt och man nickar till lite. Så slår mig tanken, att det här kan faktiskt inte kallas Mansomsprov !, så här kan vi bara inte komma in till bryggan. Lite mer vind är det nog. Nu vill vi segla !
 
Plötligt är ank-raden loss från Maxin och jag kan konstarera att alla lasrar är sammanbundna och vi går alla på läns på en rad ! Haa, sannolikheten för att alla skulle vända upp i vind samtidigt och åt samma håll ?  000  Trassel så att säga, men ingen gick runt och inga hårda ord. Det ni...kan kallas ett Mandomsprov !
 
Vi kör igen nästa år och tusen tack till Christer och Jaro.

 

Skribent: Marianne Pettersson

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info