Hoppa till sidans innehåll

Coronapandemin - restriktioner lättas 29 september

08 APR 2020 09:56
MKS verksamhet har kontinuerligt anpassats maa covid-19. Glädjande nog lättas nu restriktionerna och vi öppnar upp klubblokal, omklädningsrum samt dusch/bastu från den 29/9.  (Uppdat 2021-09-29)
  • Uppdaterad: 08 APR 2022 04:00

Att vi nu öppnar upp innebär inte att pandemin är över utan att vi ska fortsätta vara ansvarsfulla. Du som som enskild har ansvar för att vara vaksam på symtom. Om du får symtom bör du stanna hemma, testa dig och undvika träffa andra.

Under hela pandemin har förbund och föreningar haft att ta hänsyn till framförallt två olika begränsningar med anledning av corona.

Riksidrottsförbundet och Svenska Seglarförbundet hjälper till och förtydligar om vad som gäller specifikt för idrotten och segling. 

Utöver detta finns regionala begränsningar, som i vårt fall kan innebära regionala begränsningar Stockholm 

Utifrån detta har MKS styrelse kontinuerligt tagit beslut  och anpassat vår verksamhet därefter vilket nu innebär att viglädjande nog kan öppna upp vår verksamhet igen.   

MKS klubbhus och hamnplan

Klubblokal, omklädningsrum samt dusch och bastu öppnas upp den 29/9.  Råd om att undvika trängsel och hellre ses utomhus än inomhus och ha god handhygien kvarstår. 

Är du vuxen och ovaccinerad eller bara fått en dos gäller fortsatt hålla avstånd och undvika nära kontakt med andra, t ex i omklädningsrumet och vid trängsel på hamnplan,  speciellt med personer som ingår i riskgrupp eller är över 70+. 

MKS Kappsegling

Tävling är nu tillåten utan restriktioner på antal deltagare och vi kommer att genomföra våra planerade kappseglingar.  

Vi kommer också genomföra efterlängat aftersail/korvgrillning efter några av höstens seglingar. 

MKS Seglarskola

Seglarskole- och träningsverksamheten 2021 har anpassats för att minimera risken för smittspridning. Elevgrupperna och lägren har anpassats så att deltagarna har möjlighet att hålla avstånd till varandra på hamnplan.  

Vi fortsätter med de goda vanorna vi har skaffat oss under pandemin, vi undviker trängsel, ses hellre utomhus än inomhus, tvättar händerna, genomför Medicinsk egenkontroll innan vi kommer till klubben/träningen, stannar hemma och testar oss om vi känner oss det minsta sjuka! 

Hälsningar,

Stefan Kindborg, ordförande


Välkommen att kontakta oss om du har några ytterligare frågor.

Stefan Kindborg, Ordförande, This is a mailto link eller  076-8034559

Per Tengå, Kappseglingsansvarig,  This is a mailto link eller 070-4248424 

Lars Gustafsson, Seglarskoleansvarig, This is a mailto link

Skribent: Ann Loren
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info