Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

HRLC, ”höstrusklasercup" 2015

02 OKT 2015 06:49
MKS inofficiella höstcup
  • Skapad: 02 OKT 2015 06:49

MKS inofficiella höstcup kommer köras som vanligt på söndagarna fr o m 18 oktober. (Vi kör alla helger där det inte är någon officiell mks-tävling och fram till isen lägger sig).


Kl 11.00 startar vi på Fjåset. Vi seglar 1,5 timme och seglar korta kryss-läns banor. Vi brukar hinna med 3-5 race. Seglingarna, som är en blandning av spontanträning och kappsegling, går i enkelhetens tecken. Inga funktionärer finns, så seglarna tar med två flytmärken ut på vattnet, och hjälps åt att få till banan, starterna etc. Starten sker med harstart. Varje seglare måste sedan komma ihåg sin placering i varje race så kan man räkna ihop poängen efteråt.


Tänk på: Eftersom detta inte är ett officiellt MKS arrrangemang så finns det inga funktionärer på vattnet. Säkerheten är därför beroende att vi håller uppsikt på varandra. Se till att dina kläder och utrustning är lämpade för vädret och temperaturen och att du är noga med att din erfarenhet och utrustning är lämpad för förhållandena. Seglaren har som vanligt eget ansvar för sin säkerhet men det är extra viktigt när temperaturen sjunker framåt hösten-vintern. Några tankar inför årets upplaga: Vi vill slå ett slag för att vi ska passa 11.00-tiden i år för samlingen på vattnet! Många seglare är trötta på söndagmorgonen så starttiden glider lätt iväg, så vi satsar på att försöka skärpa upp det. Det finns även funderingar att pröva klockstarter på några av dessa söndagar. Höstpappagallo kan bli ett bra tillfälle för de intresserade att disskutera ett eventuellt upplägg.


Vi ses på Fjåset i höstrusket! 


Jocke S/Anders Ö/Niklas A

Skribent: Claudia Beyer

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info