Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Respektera den röda zonen

14 MAJ 2010 08:14
onsdagen 5/5 var det flera seglare som seglade inne i den röda zonen. Funktionärerna ska från och med nu vara striktare och följa de regler som står på webbplatsen,
dvs diskning av dem som är i den röda zonen.


  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:01

Onsdagen 5/5 var det flera seglare som seglade inne i den röda zonen.
Det ledde till att MKS har kontaktat Strömmas Prins Carl Philip (PCP) och bett om ursäkt för att vi bröt mot överenskommelsen om att lämna fri passage för Prins Carl Philip i den zonen. Alternativet att vi återgår till att ha PCP mitt ibland oss, är säkerhetsmässigt och segelmässigt ett sämre alternativ.
Funktionärerna försökte uppmärksamma seglare på att de befann sig på fel plats. Identifierad seglare har bestraffats med sänkning av sin placering i resultatlistan. De andra ca 5-10 båtarna uppmanas ta sitt sportsliga ansvar och kontakta Jesper (This is a mailto link) och få sänkta placeringar även de.
vi kommer from nu att vara hårdare i vår bedömning och följa det som står på webbplatsen, dvs diskning av dem som är i den röda zonen.
Sidan "Vad är Kvällsköret" på webbplatsen har uppdaterats med text och bild för att ännu tydligare förklara reglerna. Rekommendationen är att läsa den innan kommande onsdag.

En annan säkerhetsdetalj är att funktionärerna verkligen har en fungerande MKS-telefon i båten, så att Prins Carl Philip
kan kontakta MKS funktionärer vid frågetecken. Det kan innebära att ladda teleonens batteri i god tid, alternativt tillfälligt flytta SIM-kort till annan telefon. Den kan dessutom även komma till nytta vid andra tillfällen...

 

En tredje punkt är att funktionärerna uppmanas att lägga kappseglingsbanan så att seglare inte "tvingas" in i den röda zonen.

Skribent: Bobbie Baars

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info