Hoppa till sidans innehåll

Vårtecken

01 APR 2015 00:01
Årets båtplatsfördelning MKS hamn klar!
  • Uppdaterad: 30 MAR 2015 21:29

Trycket på båtplatser i MKS hamn är extra högt i år. Alla som inte får båtplats i MKS hamn hoppas vi kunna erbjuda plats på MBK så att alla har chans att segla!

Logga in för att se båtplatstilldelning.

Båtplaceringen gäller fr om 15 april - Från och med då ska också alla som tidigare haft plats men inte längre har det ha flyttat sina båtar.
 
De som behöver byta plats gör det i vanlig ordning så smidigt som möjligt.  Observera att inte bara båt behöver flyttas. Centerbord och Mast behöver också flyttas till sina nya hylla (samma nummer som båtplatsen). Båtplatstilldelning och korsreferenslista kommer att sättas upp på nslagstavlan inom kort.


 

Eftersom trycket är så högt i år, här några ord från Bobbie

I år har det varit en extra stor utmaning att få till en bra och rättvis tilldelning.

Vi har regler men de har satts på prov av skäl som jag skriver här. Dessa regler kommer att revideras under våren, så att alla i god tid vet vad som gäller för säsong 2016.

MKS har idag båtplatser i hamnarna MKS, MBK och ÅBS. ÅBS hanterar sina båtplatser helt fristående från MKS. MKS hanterar båtplatserna på MKS och MBK. MBK är ett nytillskott sedan förra säsongen. Några ser det som en ”transferhamn” tills de uppnått tillräckligt med poäng för att få en plats på MKS, medan andra valt att ligga kvar på MBK, då MBK tex erbjuder bättre parkeringsmöjligheter mm.

 

Båtplatsansvarig har sammanställt årets ansökningar och tagit fram förslag för att möta behovet. Styrelsen har därefter NOGGRANT granskat dessa och enats i att regelverket gäller samt infört några tolkningar och utökningar för säsong 2015. Dessa beskrivs nedan. Årets båtplatstilldelning publiceras i vanlig ordning den 1 april.


Förutsättningar

MKS har 44 båtplatser, varav sex är MKS klubblasrar, dvs 38 platser att fördela. MBK har fyra båtplatser och vi har utökat med fyra platser och har nu åtta båtplatser där. Två platser blivit lediga på MKS tillsammans med de åtta på MBK finns alltså 10 platser att fördela. 51 personer har sökt båtplats. Det gör att vi i år har en kö.

I regelverket står idag den något otydliga formuleringen ”MKS juniorer (t o m 20 år) prioriteras vid båtplatstilldelning”. Junior är man numera tom 24 år. Detta har i år definierats till att juniorerna/seniorerna rangordnas och tilldelas ledig plats enligt blixtlåsprincipen, där juniorerna har tilldelats plats 1,3,5 etc i båtplatskön, medan seniorerna har plats 2,4,6 etc i kön. Vilken exakt båtplats man blir tilldelad är sedan baserad på regelverket.
Juniorerna har hittills inte deltagit på kvällskören så mycket, men är mycket aktiva på träning och andra tävlingar (seniorer får sedan tidigare båtplatspoäng för Laser Master-EM och VM). Av det skälet har i år seglarskoleansvarig efter bästa förmåga fått utse juniorernas inbördes rangordning.

 

Sist men inte minst hoppas vi på att den som har båtplats som inte nyttjas under  semester och annat lånar ut sin plats enligt det system vi införde förra säsongen. Läs mer.

Med detta sagt hoppas jag att alla tycker att vi efter bästa förmåga gjort vad som är möjligt utifrån vår begränsat antal båtplatser och tomtstorlek. Jag vill även påminna om ett klassiskt ordspråk som kan komma till hands om just du får ett
tråkigt besked – ”skjut inte budbäraren”. 

 

/Bobbie

Skribent: Claudia Beyer

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info