Hoppa till sidans innehåll

Uppstart Kvällskör och Radialcup från 2 juni

26 MAJ 2021 12:01
Vi startar upp Kvällskör och Radialcup från 2 juni - dock gäller fortfarande att vi kan göra det smittsäkert på land och i vattnet.
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2021 12:01

I samband med lättnader beslutade av regeringen/FHM  12 maj kommer det vara möjligt att börja kappsegla från 1 juni, dock med fortsatta restriktioner vad gäller genomförande och deltagarantal på land respektive vatten. Läs mer på Svenska Seglarförbundets uppdateringar: SSF Corona information 

Vi kommer att t v behålla restriktionerna på MKS hamnplan med omklädning/klubbhus stängt liksom begränsning i antal personer som vistas på hamnplan/riggar samtidigt.  Det betyder endast riggning längst nere vid vattnet, max 6 båtar på hamnplan, för att inte blockera hamnplan, och max 6 riggar på ponton så att trängsel uppstår någonstans på klubbområdet vare sig vid sjösättning eller upptagning. 

Här behöver vi hjälpas och både ha tålamod och rigga på/rigga av effektivt.  T ex byt om hemma / innan riggning, snacka ute på vattnet osv, osv.

Vill du vara säkert på att hinna till start - kom i tid - var väl förberedd.   Är du sen och du missar starten så finns regeln att man kan ansluta efter sista båt och ändå vara med i racet. 

Seglingsföreskrifter för 2021 är nu uppdaterade:

Länk: Seglingsföreskrifter Kvällskör

Länk: Seglingsföreskrifter Radialcup 

Vi siktar också på att köra Nationaldagsracet - dock utan landstigning för lunch.

Kvällskörkortet är under revision och kommer publiceras inom kort. Håll utkik här på hemsida.

Fortsätt gäller även minsta symptom för dig eller någon närstående = stanna hemma. Länk till SSF egenkontroll: Medicinsk egenkontroll

PS. Till dig med båtplats på MKS - vi kommer inte att börja räkna aktivitetspoäng/båtplatspoäng initialt. Om smittläget förbättras är det mycket troligt att vi kommer att börja göra detta från i höst. 

Skribent: Ann Lorén
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info