Hoppa till sidans innehåll

Klubbseglingar 2021


Årets premiärseglats (?), Jungfrumönstringen, gick av stapeln den 4 september.

Det första racet blev en byig kryss-läns-bana förbi Nockebybron och tillbaka. En svårbemästrad kryss som Marc hanterade mycket rutinerat de första tre fjärdedelarna, för att sedan tvingas till en ofrivillig vila inne vid vassen strax innan bron. Vid själva bropassagen hade skribenten fullt upp med att släppa förbi bakomvarande, men det verkade gå mer eller mindre bra för de flesta andra båtar. Benjamin läste vindarna bäst och rundade kryssmärket strax före Kristin. Länsen blev en böljande historia där grupperna drogs isär och samlades ihop allteftersom byarna passerade. Väl tillbaka vid gröna pricken var det en kamp ända in i det sista mellan ett helt gäng båtar. Pontus och Ann tog den lite mer klassiska passagen genom Myggbettet och slapp därmed, med viss bitterhet, trängseln in mot mål.

Det andra racet blev en klassisk motursrundning av Stora Essingen. Över Fjåset fick den första gruppen en riklig belöning med en vind som för de bakomvarande mer tedde sig som en hägring. Essingesundet visade sedan upp sin förmåga att komprimera fältet, och den främre gruppen mixades in bland bakomvarande fält. Per tog ett grepp om ledningen med två fina bropassager, jagad av framför allt Ann och Pontus. Över Fjåset blev det återigen en jakt på vindstråk uppblandad med blekets bestörtning - en jakt där Pontus till slut drog det längsta strået och kunde sträcka iväg och gå i mål som segrare. Leif läste av förutsättningarna vid målgången väl, och var på vippen att snuva Per på andraplatsen. I samma grupp kunde Kristin knipa femteplatsen, och därmed säkra totalsegern. 

Stort grattis till Kristin Wilhelmsson, värdig vinnare av 2021 års Jungfrumönstring! Och ett minst lika stort tack till dagens funktionärer - Stefan Kindborg, Dirk Scherer, Rolf Lundström och Leif Nilsson.

Under årets första klubbsegling behärskade Birger Törnqvist de lätta, tidvis obefintliga, vindarna bäst. Stort grattis Bia! Det blev en jämn tillställning, med hela fältet kandidater till podieplatser på sista benet. Pontus kom i mål som tvåa och Per knep tredjeplatsen på målfoto mot större delen av fältet.

Stort tack till funktionärerna Kenneth, Johan, Hasse och Therese för aktiv bananpassning efter förhållandena!

Uppdaterad: 06 JUN 2022 21:39 Skribent: Pontus Fernström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info