Hoppa till sidans innehåll

MKS Seglarskola och träningsgrupper


MKS bedriver seglarskola och träningsgrupper i Optimistjolle, Laserjolle och 2-krona för juniorer/ungdomar samt för "damer"/ tjej-seniorer.  Vi är godkänd SSF-seglarskola och ungdomsvänlig klubb. Länk till Svenska Seglarförbundet

Seglarskolan och träningsverksamheten är precis som resten av MKS verksamhet ideell och bygger på att föräldrar och ungdomar delar på de uppgifter som finns.  I huvudsak används klubbens jollar i seglarskolan, men i träningsgrupperna har de som tävlar ibland egna jollar.

Vi har i huvudsak veckoträningar under skolterminerna från slutet av april till slutet av september. Under sommaren har vi nybörjarkurser för unga seglare (från 8 år) i optimister och 2-kronor. Oftast går man en säsong i varje seglarskolegrupp (fortsättningsgrupp och grön kappsegling) tills man flyttar upp till blå träningsgrupp. Från och med att man seglar i grön kappseglingsgrupp så ingår kappsegling som ett moment.  Våra mest ambitiösa seglare har framgångar på nationell nivå - och några på internationell nivår(det gäller både seniorer i 60-års åldern till juniorer) , men vi har även en 'äventyrsgrupp' som seglar för att det är kul och mysigt att bara glida iväg med hjälp av en fin bris!

Strukturen för MKS kursverksamhet och den tänkta seglingskarriären hos oss ser ut som följer: (den röda nivån - nationell nivå i SSF's struktur - når några av våra bästa seglare - men det kräver ett engagemang från föräldragruppen som innebär att man har egen jolle, ordnar med följebåt och coach på kappsegling)

(Onsdagskör och klubbtävlingar arrangeras inte av seglarskolan, men deltagande i dessa är en utmärkt möjlighet att utvecklas som seglare och det är onsdagskören som är MKS främsta kännetecken)

 

 

 

Uppdaterad: 11 JAN 2018 21:58 Skribent: Lars Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info