Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola kvinnor


Kanske är du gast eller passagerare eller brukar vara på sjön och får inte tillfälle att lära dig att kunna segla själv. Här har du chansen och möjligheten att lära dig seglingens grunder. Ålder på våra elever varierar från 20 till 70 år.

Kurserna finns för både nybörjare och lite mer vana seglare. Nybörjarna startar oftast med 2-krona. Men det finns senare chans att prova andra båttyper som Laserjolle. Kurserna är enbart för kvinnor.  Det finns möjlighet att ta plats, leka, prova på och göra bort sig i godan ro.

Vårens kurser startar i april och pågår fram till försommaren. Höstkurserna startar i augusti och pågår till slutet av september. 

Varje tillfälle innehåller praktisk segling, teori samt genomgång efter segling med fika (klubben ordnar the/kaffe, du tar med ditt eget tilltugg) . Allt under trivsamma former.

2-krona Kvinnor

Kurserna  bedrivs i samarbete med klubben MBK som ligger i Klubbensborg/Mälarhöjden (www.mbk.nu). Båtarna som vi seglar är 2-krona. Den är en stabil centerbordsbåt som är lämpad för 2–3 personer och är lättseglad.

Förkunskapskrav: Kunna simma 200 m.
Utrustning: Egen jolleväst, regnställ och ombyte.
Övrigt: Kursdeltagarna tar med eget fika (smörgås eller liknande) till kurskvällarna. (the och kaffe finns)

Vi har tre nivåer på kurserna i 2-krona:

2-krona Grundkurs Kvinnor:  Kursstart vårterminen. Kursen är fullbokad för vår 2020. Du sätts på köplats och meddelas om avhopp möjliggör deltagande
Innehåll:
Segelbåtens delar och viktigaste utrustning, grunderna i seglingsteori,  hissa, ta ned, reva och beslå segel,  hitta vindögat, lova och falla, slag och gippar, styra och skota på kryss, halvvind, slör och läns, tilläggning vid svajboj för segel, tilläggning vid brygga, väjningsregler, de vanligaste knoparna, man över bord, kappsejsning

2-krona Fortsättning Kvinnor: Kursstart hösttermin. 
Du som gått grundkursen innevarande år har förtur till fortsättningskursen om anmälan görs före 30 juni. Man får även företräde om man engagerar sig i det ideella arbetet i klubben. Blir du antagen så ska kursavgift och medlemsavgift vara betald före 2019-07-01. I annat fall går platsen till nästa på kölistan.

2-krona tisdagscup: Start vårterminen / hösttermin.
Fördjupningskurs i segling 2-krona är för dig som har genomgått nybörjarkurs och fortsättningskurs och vill fortsätta segla och lära dig mer. Du som har deltagit i MKS nybörjarkurs och eller fortsättningskurs prioriteras

Frågor besvaras av: Lars Gustafsson, This is a mailto link  

Kursöversikt, Avgifter, och Anmälan/kölista: Kursöversikt, Avgifter & Anmälan

Direkt till anmälan : Anmälan/Kölista Grundkurs

Direkt till anmälan: Anmälan/Kölista Fortsättningskurs

Direkt till anmälan: Anmälan/Kölista Tisdagscup 
Medlemmar och/eller anhöriga till medlemmar i MKS, MBK och Göta SS har företräde.

Vill du avboka/avbryta kursen får du tillbaka 1500 kr om detta görs skriftligen minst en vecka före kursstart. Därefter kommer inga återbetalningar göras oavsett skäl.

Är du redan antagen finns länk till träningschema här: Deltagarinformation

 

 

Laser Kappsegling Kvinnor

MKS har speciella kurser i Lasersegling för damer/tjejer (20+). Kursplanen följer SSF Fortsättningskurs (dvs kursen förutsätter en grundkunskap i segling och erfarenhet att segla jolle).
Efter slutförd kurs vill vi rekommendera att ni deltar i Radialcupen som går på måndagar (se separat info). Intresset är stort och platserna få. Målet med kurserna är att öka antalet kvinnor i våra klubbsegingar. Klubben har 6 båtar till utlåning och antalet deltagare i kurserna begränsas av tillgången till båtar.
 
Utrustning: Egen våtdräkt med skor, flytväst och gärna ett par seglarhandskar. (Tidigt på våren är torrdräkt betydligt bättre och då behövs handskar.)
Kurslitteratur: Laser Handbook av Paul Goodison
Kursöversikt, Avgifter, och Anmälan/kölista: Kursöversikt, Avgifter & Anmälan
Direkt till anmälan: Anmälan/Kölista Laser

Frågor besvaras av: This is a mailto link 


Det är först till kvarn som gäller, när det är fullt fungerar anmälningarna som kö-system och vi hör av oss när det uppstår lediga platser. (Om du har tillgång till egen båt kan du komma med utan att stå på kö. För att ha en laser på MKS krävs det att man är aktiv i klubbtävlingar som Kvällsköret mm eftersom det är ont om plats och alla platser fn upptagna). Se Båtplatser för tips om alternativa hamnar i närheten.
Är du redan antagen finns länk till träningschema här: Deltagarinformation
Uppdaterad: 19 AUG 2018 22:48 Skribent: Lars Gustafsson 2011

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info