Hoppa till sidans innehåll

MKS klubbjollar


MKS klubbjollar finns för att användas i MKS organiserade aktiviteter: seglarskola, kappseglingar och andra organiserade aktiviteter.

Klubbjollarna är en gemensam resurs som sköts, finansieras och används av medlemmar i klubben. Om en medlem önskar hyra en klubbjolle tre gånger eller fler kommer denna person kallas till arbetsdag. En arbetsdag per seglare och säsong. Jollarna sköts alltså av de personer som använder dem.

Endast medlemmar kan boka MKS klubbjollar. Det är möjligt för en medlem att bjuda in en icke medlem att delta i klubbens aktiviteter. Medlemmen ansvara då för jolle och kamraten. 

Det är endast lasrarna och 2 kronorna som uthyres, inte optimister eller motorbåtar.

Man kan endast boka en klubbjolle i taget och max en vecka i förväg. Seglarskolan har möjlighet att boka jolle 8 dagar innan. Exempel: om man önskar hyra en jolle för att t ex segla Radialcupen med start 18:30 på måndagar, kan man tidigast boka jollen 18:30 måndagen innan (eller söndag om man är junior). Deltagare i selarskolan som önskar hyra båt behöver då skriva i boknings dokument att de tillhör seglarskolan så att bokningen inte ska riskeras att blir raderads.

MKS klubbjollar kan inte bokas när det är seglarskola, som normalt är mellan 16:30-20:30 vardagar. Kolla gärna in Seglarskolan - Schema för säkerhets skull.

På måndagar kan lasrarna bokas för att delta på Pensionärsseglingen, av klubben anordnad tränging (Top Class Coaching) och i Radialcup (bokningsregler i övrigt gäller). Läs om radialcupen, gör regeltestet

På onsdagar kan lasrarna bokas för att delta på Kvällsköret (bokningsregler i övrigt gäller) Läs igenom Kvällskörereglerna, gör regeltestet.

Avgifter för Laser och 2-krona 
Avgiften per hyrtillfälle är

 • 200:- för seniorer
 • 100:- för juniorer (t o m 24 år)

Denna avgift gäller samtliga medlemmar, inklusive seglarskoleelever som seglar utanför träningstiden.

Avgiften skall erläggas innan seglingen.

 • Swish: 1231721612
 • Bankkonto: 8327-9 943 883 389-0

Skriv in namn och datum när båten hyrs.

Övergripande regler för bokning

 • Endast medlemmar kan boka MKS klubbjollar.
 • Det är möjligt för en medlem att bjuda in en icke medlem att delta i klubbens aktiviteter. Medlemmen ansvara då för jolle och kamraten. 
 • Bokning kan endast göras via bokningsformuläret på hemsidan - se nedan.
 • Skriv in namn, klockslag och mobilnummer på önskad dag och jolle i bokningslistan.
 • Endast en bokning i taget och max en vecka i förväg (deltagare i seglarskolan har möjlighet att boka 8 dagar innan).
 • Om en medlem bjuder in en ickemedlem att segla ska medlemmens finnas på bokning och betalning.
 • Avgiften skall erläggas innan seglingen till:          
  • Swish: 1231721612 eller
  • Bankkonto: 8327-9 943 883 389-0
 • Första gången du hyr båt skall en etablerad MKS-medlem som är bekant med hyrjollarna närvara vid och ansvara för riggning av båten
 • Ytterligare info kring reglerna finns inne på bokningsformuläret. En flik för Laser och en flik för 2-krona. Bokning av jolle betyder att du läst och accepterat reglerna.

Ordningsregler

 • Följ riggnings- och angörningsinstruktioner för respektive jolle.
 • Var aktsam om båtarna.
 • När du lämnar hamn för att segla skall klubbhuset och mastskjulet vara låsta.
 • När du seglat färdigt, lägg tillbaka utrustningen på avsedd plats så att nästa kan få en lika bekymmersfri segling som du.
 • Meddela alltid till utsedd Laseransvarig eller Tvåkroneansvarig om något saknas eller är trasigt men försök alltid att i första hand åtgärda felet själv, vi tillsammans tar hand om båtarna.
 • Om oturen är framme och båten skadas måste du omgående kontakta Laseransvarig eller Tvåkroneansvarig samt vara behjälplig att reparera skadan.

Laseransvarig:This is a mailto link

Tvåkroneansvarig:This is a mailto link

 • I händelse av större skada är våra båtar försäkrade, men du får stå för självrisken som är 1500:-. Om skadan orsakats av allmänt slitage behöver du inte stå för självrisken.

Om du hyr en 2-krona

MKS äger tillsammans med MBK fyra 2-kronor och medlemmar i dessa föreningar kan hyra dessa båtar enligt särskild planering och vissa regler. MKS-medlemmar kan boka max två valfria båtar, och MBK kan på sin bokningslista boka max två valfria båtar.

Om du hyr en Laser

Samtliga MKS-lasrar är utrustade med powerkick och powerpack, allt trim (som kick och tampar) sitter kvar på respektive båt. På masterna (standard-, radial- samt 4.7-rigg) sitter endast segel.
För att hyra laser krävs att rigginstruktionen följs. Inget får ändras av annan person än laseransvarig.

Ha en trevlig seglingsdag!

Bokningsformulär:Till bokningsformulär (öppnas i nytt fönster >>)

 

Bokning av jolle innebär att du läst och accepterat reglerna

blobid0.png

 

Via PC och Mac: efter att ha läst reglerna för den båttyp du är intresserad av, räcker det med att fylla i önskat datumfält med efterfrågade uppgifter och sedan lämna sidan. Är du osäker återvänd till sidan för kontroll att din bokning aktiverats.

Via smart phone (Android, iPhone, iPad): ladda ner google sheet appen. Uppdateringen fungerar endast via appen. Efter att ha läst reglerna för den båttyp du är intresserad av pekar du på flik för aktuell månad och därefter på önskat datum. Efter att ha fyllt i fältet med efterfrågade uppgifter klickar du på knappen Skicka/Submit, och då sparas bokningen. är du osäker återvänd till sidan för kontroll att din bokning aktiverats.

Uppdaterad: 06 MAR 2019 16:57 Skribent: Benjamin Bultman

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info