Hoppa till sidans innehåll

Båtplats


MKS-seglare utgår från olika hamnar runt omkring vårt seglingsvatten "Fjåset".


På Mälarhöjdssidan ligger lasrarna dels i vår hamn på MKS och dels hos  Mälarhöjdens båtklubb (MBK). En  stor mängd av våra seglare har sin laser på andra sidan och utgår ifrån  Ålstens Båtsällskap (ÅBS) och några utgår ifrån SSS (Bergvik).  Seglingsavståndet till vårt seglingsvatten på "Fjåset" är ungefär lika långt från alla dessa klubbar.  Vi har också några seglare från HKKK som seglar från Huvudsta/Ulvsundasjön för att vara med och segla.

Omsättningen på båtplatser på MKS-hamnen är liten och vi har idag svårt att erbjuda nya medlemmar en plats från början i MKS-hamnen. Laserplatser i vår hamn på MKS fördelas enligt ett regelverk som baseras på deltagande i klubbseglingar. Är man mycket aktiv och deltar på tillräckligt många seglingar under ett-två år finns chanser att få en båtplats efterföljande år.

 

Ansökan om Laserplats på MKS

Ansökan om Laserplats på MKS görs årligen via hemsidan under perioden 1-15:e mars - viss förskjutning i tiden kan förekomma. Laserplatserna fördelas därefter enligt gällande regelverk årligen.

Nya medlemmar som ansöker om medlemskap efter den 15 mars kan i sin ansökan klicka i att de även vill ansöka om båtplats samt kontakta båtplatsansvarig (se kontaktuppgifter nedan).

 

Mer information

Mer om regler för båtplatser på MKS finns på en sida under menyn "Medlemmar" som du kommer åt när du blivit medlem och fått inloggningsuppgifter.

Har du redan inloggning och vill läsa vidare kan du klicka här "Båtplatsinformation"

Frågor

- om laserplats på MKS, kontakta MKS båtplatsansvarig (This is a mailto link).
- om laserplats på Ålstenssidan, kontakta Ålstens Båtsällskap.
- om laserplats på MBk, kontakta Mälarhöjdens båtklubb

- om plats för optimistjolle på MKS, kontakta Seglarskoleansvarig. Se Styrelse & Kontakt

 

.

Uppdaterad: 12 FEB 2018 14:24 Skribent: Ann Lorén

Postadress:
Mälarhöjdens Kanotsällskap
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Besöksadress:
Pettersbergsvägen 54
12940 Hägersten

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info